STATUSBAAN STATUS

  • Holes 1-9

  • Holes 10-18

  • Driving range

  • Handicarts 1-9

  • Handicarts 10-18

  • Qualifying

  • 9

    Stimp

Corona update 1 april 2020

Van het bestuur

De regering heeft helaas besloten om de sluiting van golfbanen te verlengen tot en met 28 april.

Blijf allemaal alsjeblieft allemaal voorzichtig en verslap niet met de maatregelen die u in acht kunt nemen om verspreiding van deze nare ziekte tegen te gaan.

We hebben de afgelopen tijd overigens niet stilgezeten. We volgen nog steeds nauwgezet de voorlichting van onder andere het RIVM en de NGF. De NGF is zeer actief en geeft een schat aan adviezen en algemene informatie om ons door deze lastige tijd voor de golfbaan heen te helpen. We willen u hier ook van op de hoogte houden dus hier volgt een kleine update.

Het groeiseizoen is begonnen en de greenkeepers blijven daarom parttime aan het werk. Dat is in overleg met de gemeente gegaan. De greenkeepers zullen alle voorschriften op veiligheidsgebied in acht nemen. We willen hier natuurlijk geen risico’s mee lopen.

Er is 18 maart een petitie gestart onder de naam “houd golfbanen open gedurende de Coronacrisis”. Deze petitie wordt niet ondersteund door de NGF, NVG, NGA en PGA Holland. Wij als bestuur van de Westfriese zijn het met deze organisaties eens dat golfclubs en golfbanen actief moeten meewerken om het virus te bestrijden. Ook wij steunen deze petitie dus niet.

Doordat de baan gesloten is lopen we inkomsten uit de horeca, greenfees, driving range ballen en de winkel mis. Tot nu toe is die schade te overzien mits we de aangevraagde steun van het noodfonds werktijdverkorting krijgen. Zoals bekend heeft de golfbaan onvoldoende financiële reserves waar we op terug kunnen vallen, maar we beschikken op dit moment gelukkig wel voldoende liquide middelen om de komende maanden gewoon aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. Er zijn mogelijkheden via de Stichting Waarborgfonds Sport, overheid en Rabobank om, wanneer dat noodzakelijk wordt, ondersteuning te verkrijgen. Golfbaan Westwoud onderzoekt i.s.m. onze accountants alle overige mogelijkheden tot ondersteuning.

Hertog Jan heeft ons ook spontaan hulp aangeboden. Zo hebben ze onder andere de aangebroken fusten retour genomen, volledig gecrediteerd en de leidingen doorgespoeld. Ook Gerard Buis van Vastenburg heeft alle niet gewerkte uren gecrediteerd.

Mocht u vragen hebben of suggesties dan kunt u terecht op bestuur@wfgc.nl. Stuur ons een bericht en we zullen proberen u te helpen.

Voor verdere informatie:
NGF informatie carona en golfbanen

 

 

 

 

HET WEER


HOLES