nieuws

Stukje Nieuwsbrief jeugd 22-09-2017

De eerste wedstrijd op 8 september was helaas vanwege het weer geannuleerd, maar afgelopen vrijdag 15 september konden we eindelijk weer van start. Dit was een funwedstrijd, waaraan iedereen met baanpermissie mee kon doen. De spelvorm was Cross Country. Hierbij gingen de jeugdleden kris kras door de baan, dus van tee 10 naar de hole 13 enz. Dit is toch weer wat anders en daarom des te leuker. Na afloop hebben we heerlijk shoarma en patat gegeten in Brasserie Westwoud. Ook hebben we weer prijzen uitgedeeld.

1ste prijs:  Brandon en Miguel                                                   funwedstrijd 22-09

2de prijs Tjerk en Lars

De poedelprijs was Keyontre en Luuk

Helaas moesten we wel het jeugdweekend afblazen vanwege te weinig deelnemers. Dit is in geen jaren gebeurd en wij betreuren dit ook, maar volgend jaar weer een poging en dan maken we er weer een feest van.

Op 1 oktober hebben wij het Strokeplay Kampioenschap voor onze jeugdleden met een handicap lager dan 36.

 

 


13-09-2017

We zijn weer van start. Helaas ging de eerste wedstrijd vanwege de weer omstandigheden niet door.

Om toch wat te melden te hebben is hier de tussenstand van de competitie tot nu toe.

Tussenstand competitie tot zomervakantie 2017

 

Stukje Nieuwsbrief 02-07-2017

Het is al weer even geleden, dat we wat in de nieuwsbrief hebben geschreven over onze jeugd.

We zijn al weer een paar maanden geleden begonnen met een leuke funwedstrijd. Het was een Foursome vlaggetjes wedstrijd. Het was erg gezellig om weer met zijn allen na afloop lekker te eten in het restaurant. De patat en de snacks gingen er weer makkelijk in bij jeugd. De wedstrijd is gewonnen door Milo Buis en Jesper Bot. Jesper had een hilarische speech waarmee hij iedereen aan het lachen maakte. Gefeliciteerd nog jongens20170407_200455

20170407_201231
Ook de jeugdcompetitie NGF is weer van start gegaan. Van te voren wisten we dat dit een zwaar jaar ging worden met de beide teams. Doordat enkele jeugdleden inmiddels aan het studeren zijn geslagen en er een aantal jeugdleden gestopt zijn met competitie was het aantal competitiespelers dit jaar erg laag. Helaas hebben we 1 team terug moeten trekken. We gingen dus van start met 2 teams allebei in de 36 holes categorie.  Het eerste team komt uit in de 1ste klasse en het tweede team in de 2de klasse.  De eerste twee wedstrijden zijn helaas verloren door beide teams.  De derde wedstrijd is gewonnen door onze eerste team en die blijven daardoor in de 1ste klasse. Hele goede prestatie van onze invaller Thomas Hazewindus, Damian en Brandon Blokdijk en Daniel Ten Tusscher. Ondanks hun hogere handicaps hebben ze toch Dirkshorn 1 weten te verslaan op Golfbaan Texel. Super mannen en nog 1 wedstrijd te gaan. Het    tweede team blijft in de 2de klasse. Zie voor uitslagen de link op onze website.  http://www.golfbaanwestwoud.nl/jeugd/competitie/

20170528_184037

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 23 juni hebben weer 3 jeugdleden Lars Fijma, Mats Hagenaar en Jesse Overberg hun theorie-examen gedaan bij Cees Dekker.

Ze zijn alle drie GESLAAGD  !!!!!!!!!!!!!!!

Gefeliciteerd namens de jeugdcommissie.

20170623_180047

 

 

 

 

 

 

 

6-11-2016:

Vrijdag 4 november had de jeugd de laatste en leukste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd is de jaarlijkse lichtjeswedstrijd met daarna de uitreiking van alle prijzen van het afgelopen seizoen. Hierbij waren alle ouders uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje de winnaars toe te juichen.

Vimg-20161106-wa00021oor we de baan in gingen, werd er eerst gezamenlijk gegeten in het clubhuis. Ook hier is inmiddels een traditie ontstaan en dat is eten van stamppot. Dit jaar was het hutspot en boerenkool met gehaktballen of worst. Het was weer heerlijk.

Om 18.00 uur was het zo ver en begon de lichtjeswedstrijd. De jeugdleden gaan in teams in het donker de baan op om negen holes te spelen. Op de tee boxen staan de lichtgevende bollen en op de vlaggen hangen er lichtjes. De jeugdleden slaan om en om af met een lichtgevende bal en dan maar hopen dat je recht slaat. We hadden een grote opkomst maar liefst 18 deelnemers. Het was een dolle pret. Om ongeveer 20.00uur druppelden de eerste ouders maar ook de jeugdleden binnen. Nadat iedereen binnen was en voorzien was van een drankje begon de prijsuitreiking.

Peter Buis opende met een woordje over het afgelopen jaar. Cees nam het daarna over om de winnaars van de lichtjeswedstrijd, vrijdagmiddagcompetitie en de maandbeker bekend te maken.

De lichtjeswedstijd was gewonnen door Brandon Blokdijk en Tjerk de Groot met 39 punten. Zij hadden evenveel slagen als Dyvon Taylor en Abby de Jager, maar die hadden de laatste hole slechter gedaan. Shane van Rhijn en Milo Buis waren derde geworden.

De vrijdagmiddagcompetitie over het jaar 2016 was gewonnen door Juan Olthof. Hij kreeg een mooie beker uitgereikt met een golfhanddoek. De maandbeker 2016 was gewonnen door Brandon Blokdijk. Hij werd door Cees nog extra genoemd, omdat hij dit jaar een kaart inleverde met 9x een score 5 erop.

Peter Buis nam het daarna over om de laatste prijzen uit te reiken:
We hadden dit jaar een laddercompetitie om de Matchplay kampioenschappen te vervangen. De bedoeling was dat iedereen diegene die boven hem of haar stond, uitdaagde om een matchplay wedstrijd te spelen. Als je die dan winnend afsloot dan wisselde je van plek en kwam je hoger op de ladder. Diegene die op 4 november op de bovenste trede stond was de Matchplay kampioen van 2016.  De laddercompetitie is niet echt goed van start gegaan en er zijn maar een paar wedstrijden in de top gespeeld. De laatste wedstrijd voor de kampioen was de wedstrijd tussen Dyvon Taylor en Juan Olthof. Juan was de uitdager en kon de koppositie dus overnemen van Dyvon, maar helaas voor Juan is dit niet gelukt. Dyvon Taylor kreeg dus de beker voor de kampioen Matchplay 2016 uitgereikt van Peter Buis.

Ook de winnaar van de Strokeplay kampioenschap is een apart verhaal, maar Milo Buis mag zich dit jaar de Strokeplay Kampioen van 2016 noemen. Hij komt op het bord en heeft een beker mee naar huis genomen.

Dimg-20161106-wa00111it jaar hadden we een extra categorie “de droomronde”. Elke wedstrijd kon je je droomronde verbeteren. Ook al had je een slechte ronde, kon je nog een hole verbeterd hebben op jouw droomronde. Op 4 november was de beste droomronde netto dus met aftrek van je handicap slagen van Ariën van Gool. Hij kreeg een mooie handdoek met de titel beste droomronde van 2016. De handdoek was ook nog eens in zijn favoriete kleur Rood.

De droomronde Bruto was gewonnen door Juan Olthof.

De laatste prijs om uit te reiken was de Speler van het Jaar 2016. Hierbij kijken we naar verbetering in handicap, hoe vaak ben je aanwezig en heb je nog een rol gespeeld bij de NGF competitie enz. enz.
Onze speler van het jaar 2016 is: Twan Terstappen

Gefeliciteerd Twanimg-20161106-wa00101

Hieronder nog een overzicht van alle prijswinnaars.

Competitie:                                                         Maandbeker:                         img-20161106-wa00191
1: Juan Olthof                                                     1: Brandon Blokdijk
2:  Twan Terstappen                                         2: Juan Olthof
3: Dyvon Taylor                                                 3: Damian Blokdijk

Droomronde Netto:                                         Droomronde Bruto:
1: Ariën van Gool                                              Juan Olthof
2: Sem Porsius

 

 

 

16-10-2016:

Onze jeugdleden Brandon en Damian Blokdijk stonden in de finale van het NGF Familietoernooi. Dit toernooi was op Golfclub Amelisweerd in Utrecht. Ze hebben niet gewonnen, maar staan wel in het boek golf.nl.  zie link  https://www.golf.nl/nieuws/uit-de-bladen/golfnl-weekly/2016/okt/weekly-21

23-09-2016:

Vandaag hadden we een gewone vrijdagmiddagwedstrijd maar dan anders. We gingen een crosscountry doen met teams van 2. Lekker schots en scheef over de baan. Bijvoorbeeld van de Tee van hole 13 naar de green van 14 enzovoorts. 1ste was Juan samen met Dylan en 2de was Dyvon met Joshua. Gefeliciteerd.

Golfweekend 2 t/m 4 september 2016

Op vrijdag 2 september begonnen we om 16.00 uur met het jeugdweekend. Tussen hole 10 en hole 13 werden de tenten weer netjes neergezet.

tenten-2016

Daarna begon de funwedstrijd. Dit keer hadden we een vossenjacht. De kaart van Peter Hazewindus was de score, die ze moesten evenaren. Winnaars waren  Twan Terstappen en Ariën van Gool. Gefeliciteerd mannen.winnaars

Het eten was gewoon simpel patat met wat lekkers, dus altijd goed. Na de funwedstrijd gingen, diegene die niet mee deden met het jeugdweekend naar huis en begon het avondspel voor de overblijvers. Ze gingen in 3 ploegen in het donker met een zaklamp de baan in. Op elke hole was een letter verstopt en alle letters samen vormden een woord, die met golf te maken had. De ploeg van Joshua had 20160902_195817het woord het eerste en het snelste geraden. Het woord was backswing. Iedereen ging daarna nog even wat drinken in het greenkeepershok en toen richting de tenten voor de nacht.

 

 

 

 

Zaterdag 3 september moest iedereen op tijd op,  lekker ontbijten en om 10.30uur klaarstaan voor vertrek naar de eerste activiteit in het Streekbos. De jeugdleden begonnen met een uur kanoën. Dit was erg leuk en er werd veel gelachen. Juan had geen extra kleren mee, want die zou toch niet nat worden en wie lag er het eerste om “Juan”. Het was erg mooi weer dus de meeste gingen lekker even zwemmen. Na het kanoën even lekker lunchen met de meegenomen lunchpakketten en om 13.00 uur weer een leuke activiteit.
20160903_105759

Dit keer gingen de jeugdleden klimmen en klauteren in het Klimpark van Streekbos en wat was het geweldig. Hilarische uitspraken, jeugdleden die vastzaten of niet vooruit kwamen en abseilende jeugdleden. Het was een topmiddag. Terug in20160903_133606 het clubhuis kregen ze pannenkoeken die ze zelf mochten beleggen met bv kaas spek siroop enz.

20160903_130454

Het avondprogramma begon met bowlen in Heerhugowaard. Ons jeugdcommissielid Peter Hazewindus was de bowling Koning. Haha  Na het uurtje bowlen gingen we etage omhoog en begonnen we met een rondje Glowgolf. Golfen in  het donker met lichtgevende ballen en blacklight achtergrond. Het was erg gezellig. Na afloop nog een hapje en een drankje en voor de durfals onder de jeugd was er het stier rijden. Sommige gooiden nog even een pijltje op het dartbord en daarna weer terug naar de Golfbaan Westwoud. Hier mochten de jeugdleden hun eigen gang gaan en nog wat drinken en snoepen in het greenkeepershok.

20160903_190134 20160903_201522

Zondag 4 september mochten de jeugdleden uitslapen want er was geen programma vanuit de jeugdcommissie. Een aantal jeugdleden deden in de middag mee met het familietoernooi van de NGF. De rest ging de tenten afbreken en op naar huis. Het was een een geslaagd en gezellig jeugdweekend. Bedankt allemaal en tot volgend jaar.

Het was een waanzinnig weekend.

nieuwsbrief 21-08-2016

Het eerste deel van het jeugdseizoen zit erop. We hebben al heel wat leuke dingen gedaan. Funwedstrijden, competitie en de laddercompetitie Jeugd Matchplay is gestart.

Met de competitie is ons derde Jeugdteam onder leiding van Cees Dekker eindelijk kampioen geworden en dit hebben we gevierd. Nogmaals gefeliciteerd namens de jeugd commissie

.team-3-kampioen                                                 team-3-kampioen-2

Ook zijn we druk bezig om onze website te updaten, dus neem gerust een kijkje:
http://www.golfbaanwestwoud.nl/jeugd/nieuwsberichten

Het eerste deel hebben we afgesloten met een funwedstrijd. Deze wedstrijd was dit jaar georganiseerd door ons jeugdlid Juan Olthof “Juan’s Westfriese Jeugd Grand Prix”.  Hij heeft alles geregeld van de spelvorm tot de prijzen enzovoorts. De wedstrijd begon met een putwedstrijd en daarna 9 holes wedstrijd waarbij de eerste 4 holes strokeplay en de overige holes stableford. Ook waren we onderweg meerdere prijzen te verdienen. Kortom het was een groot succes en iedereen heeft genoten. Na afloop hebben we met zijn allen shoarma gegeten en de prijzen zijn uitgereikt.

overzicht-funwedstrijd-15-7

Juan Bedankt voor deze mooie wedstrijd

Vrijdag 26 augustus beginnen we weer met een gewone vrijdagmiddag wedstrijd. Een week later gaan onze jeugdleden weer slapen op de golfbaan en hebben wij weer onze jaarlijkse Golfweekend, Dit jaar sluiten we af met de familiedag, die niet door ons georganiseerd wordt maar door de club zelf.

 

25-06-2016

Afgelopen vrijdag werd onze jeugdcommissielid Cees Dekker verrast door “zijn”jeugd. Cees was afgelopen week 69 geworden en kreeg daarom een heerlijke fles wijn en een taart en daar zaten echt 69 kaarsjes op. Leny zijn vrouw heeft ze allemaal geteld.

IMG-20160617-WA0004

20-06-2016

Competitienieuws:

Het eerste jeugdteam is gisteren afgereisd naar de Haarlemmermeersche Golfclub. Zij speelde gelijk in de Almeerderhout 3.

IMG-20160605-WA0004

Het tweede jeugdteam was te gast bij Golfbaan Almeerderhout.  Helaas hebben ze verloren met 4-8 van de Noordhollandse 1.

20160619_175540

ONS  DERDE JEUGDTEAM HEEFT WEER GEWONNEN!!!!  Nu met maar liefst 28-0 van Leeuwenbergh 2.  Dit gaat goed zo. HOU VOL!!!

13487513_1042081295872878_2047098096_n

 

13-06-2016

CompetitienieuwsOns eerste jeugdteam heeft de eerste wedstrijd met 8-4 verloren van Kennemer 1.  Zij zijn de favoriet, dus onze jongens hebben het goed gedaan. Gisteren zijn ze samen met het tweede team gastheer geweest op onze eigen Golfbaan.

Alleen het tweede jeugdteam moest zelf wel aan de bak op eigen baan. Zij wonnen  van Almeerderhout 4 met 7-5 in eigen huis.

Ons Derde jeugdteam heeft alweer gewonnen maar liefst met 22-6 van Veldzijde 1. Dit is al de tweede wedstrijd die ze binnenslepen. De eerste wedstrijd hebben ze gewonnen met 20-8 van Houtrak 2. Op naar het kampioenschap  !!!!!!!!!!!

12-06-2016

Laatste nieuwsbrief oktober  2015

nieuwsbrief WFGC nr 5 2015


Westfriese Golfclub Jeugd 3

Baanstatus

Baan open

Driving range open

Trolley’s toegestaan

Buggy’s toegestaan

Wintergreens

Qualifying

X

Stimp